Skřeti



Skřeti jsou národ skřetů, orků, trolů a dalších různých ras, jsou výborní válečníci a velmi špatní kouzelníci. Největší výhodou skřetů je obrovský bonus ke Cvičištím. Skřetí hordy jsou nejlepší v boji proti vznešeným elfům a temným elfům.


  • Kopce: naleziště nerostů +15, úrodnost půdy +10 a magická energie -5.
  • Nížiny: úrodnost půdy +20, naleziště nerostů +5 a magická energie -15.
  • Hory: naleziště nerostů +25, úrodnost půdy +0 a magická energie -15.

Skřetí výhody a nevýhody

  • Skřetí jednotky jsou nejlepší ze všech (kvalita jednotek 53), a zároveň jsou lehce nadprůměrně rychlé (průměr jejich jednotek je 65{ryc).
  • Skřeti mají schopnost vykořisťování, která jim umožňuje dočasně zvýšit aktuální produktivitu poškozené/nedodělané farmy nebo oltáře, jejichž level je vyšší než 1, na 95% její maximální produktivity, ale s následkem trvalého poškození budovy (snížení maximální produktivity o 5%). Vykořisťování také umožňuje skřetům získávat více zlata z vlastních zbouraných budov – zbořením své stavby získají až čtvrtinu její ceny (včetně ceny jejích vylepšení) – oproti desetině u ostatních ras.
  • Mají k dispozici speciální útočné kouzlo Krvelačnost.
  • K vyslání armády, zlodějů či magie je potřeba odehrát minimálně 7 tahů.

Skřetí jednotky



Skřetí kouzla

Svitky čarodějnické

Svitky kněžské

Svitky přivolávací

*) toto kouzlo mají pouze skřeti

Legenda o skřetech

Bůh: Griadus

My jsme SKŘETI! Jsme velký a zuřivý a hbitý a kluzký. Jsme nejlepší! Kdo k nám vleze, živej nevyvázne. A když někam vpadneme my, zbydou po nás jenom spálený ruiny a vohlodaný kosti.

Našim bohem je Griadus. Je strašnej! Má zuby velký jako stehna, oči jako dvě rozpálený pece, pracky s drápama věčně zapatlanejma vod krve a dech tak smrdutej, že jediným říhnutím prorazí zeď. Když ho naštvete, tak vás rozseká na mrňavý kousíčky, sežere, vyplivne, rozsedne a zabije. Tak ho neštvěte!

Odjakživa hloubíme doupata, tunely, pelechy a tajný cestičky na cizí území. Elfíkové tvrdí, že vypadáme tak, jak vypadáme, protože bydlíme v kopcích, který udělal Areli, Deformovanej bůh. A i když jsou to přitroublí chudáčci, v tomhle se asi nepletou. Každej rok za to přinášíme Deformovanýmu část kořisti z našich výprav. Arelimu lesklý cetky a Griadovi pěkně rostlý roštěnky – lidský, elfí, trpasličí, skřetí... v tomhle neni vybíravej. Hlavně když z nich stříká červená.
My jsme SKŘETI a jdeme na tebe!